Antal Nimród ismételten nagyot alkotott, Magyarország egyik leghíresebb bűnözőjének történetét dolgozza fel a 2003-ban megjelent Kontroll című filmjéről híressé vált magyar rendező új alkotása: A Viszkis.

A nép Robin Hoodja – így is hivatkoztak arra az Ambrus Attilára, aki a 90-es években rabolt ki bankokat, postákat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat. Az emberek már szinte várták hol bukkan fel, mondhatni szurkoltak neki. Egy lépéssel mindig a rendőrség előtt járt, ismertetőjele az volt, hogy akciói előtt megivott egy-egy pohár whiskyt a helyszínekhez közeli kocsmákban.

A Viszkis című film valós eseményeket mutat be Ambrus Attila életéből, aki romániai származású, fiatalkorát nevelőintézetben töltötte. Ekkor még legnagyobb vágya az volt, hogy jégkorongos legyen. Kollégiumi lopások miatt kirúgják, sorkatonai éveiben szökik a fővárosba. Budapesten 30 alkalommal követett el bűncselekményeket, ebből 10 alkalommal önállóan rabolt.

A film nehézsége az, hogy 20 évvel ezelőtti díszletekkel kellett dolgozni, dekorációban, öltözetben, de még beszédstílusban is a 90-es éveknek kell megjelennie. Mivel a forgatókönyvön nem sok kitalálni való akadt, a látványvilág és a színészek játéka igazán meghatározó.

A filmet november 22-től játsszák a magyar mozikban, az IMDb oldalán 489 értékelés alapján 8,9-es értékelést kapott a maximális 10-ből.

Az alábbi időpontokban tekintheti meg a filmet a Makói Moziban:

2017.11.30. Csütörtök – 18:30, 20:45

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest