Makóra látogatott Viola Judit történelmi regényíró, aki a „Sasok a viharban” című könyvet írta. A kötetnek megjelent a második része is, amelyet a József Attila Városi Könyvtárban mutattak be. A történelmi regény fikciós szálat is tartalmaz.

Gajáta Fanni – Makó

Viola Judit írónővel beszélgetett szerda délután Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna nyugalmazott középiskolai történelemtanár a szerző új könyvéről, a „Sasok a viharban” második kötetéről. Viola Judit nemcsak az írással foglalkozik, hanem a református gyülekezetben szolgál, kórust vezet és orgonál is. Elárulta, jó beosztással sikerül mindenre időt fordítani.

– Tavaly jelent meg az első regényem. Egy családregénybe kezdtem bele, ami a mi vidékünkön lakó nemesi család fiai sorsát kíséri figyelemmel. Adott volt az inspiráció, mivel Göncön lakok, amely hegyekkel van körülvéve és az egyik tetején vannak a híres Amadé-vár romjai. Mindig is izgatott, kié lehetett ez a vár, utána jártam és így született a regény – fogalmazott a történelmiregény-író.

Mint elmondta, a történetben a valós események a fikcióval találkozik, ugyanis sok dokumentumot talált, amelyet fel is tudott használni. A 300-300 oldalas könyveket a család olvashatja elsőként és a legkisebb fia a legfőbb kritikusa – aki újságíróként diplomázott.

– A főhős a kedvencem, de vannak olyan szereplők is, akik a családom tagjaira emlékeztetnek, például az első kötetben szereplő Izabella úrnő nevezetű hölgy, aki egy nagymama. Amikor a fiúk olvasták a könyvet, mondták is, hogy a nagymamámra hasonlít – mesélte Viola Judit.

A történelmiregény-író szeret olvasni, mostanában kortárs művekkel köti le magát. Hozzátette, amióta történelmi könyveket ír, próbálja kerülni azokat, nehogy kísértésbe essen és átemeljen más történéseket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest