Havi 10 ezer forinttal támogatja az apátfalvi önkormányzat a 8. osztályos Sipos Kamillát, aki részt vesz az Arany János Tehetséggondozó Programban – derült ki a mai testületi ülésen. Emellett döntöttek arról is, hogy mire költik a Start Plusz Díj kitüntetésért járó pénzösszeget.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Egy kishaszongépjárművet és egy mezőgazdasági gépet vásárol az apátfalvi önkormányzat abból a pénzből, amelyet a Start Plusz Díj keretében kaptak. Szekeres Ferenc polgármestertől megtudtuk, a 7 millió forintos támogatásból egy Nissan furgont és egy rézsűkaszát szereznek be.

Az Apátfalvi Öregfiúk Csapata idén is indulni szeretne a Kék Mókus Kupán, ezért fordultak az önkormányzathoz segítségért. A grémium megszavazta, hogy a 25 ezer forintos nevezési díj összegét kifizeti.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette az Arany János Tehetséggondozó Programot a 8. osztályos tanulók számára. A Dózsa György Általános Iskola Sipos Kamillát javasolta a támogatásra, amelyet a testület elfogadta és havi 10 ezer forintos támogatásban részesíti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest