A műszaki átadás-átvétel zajlik, heteken belül visszaköltözhetnek a háziorvosok és újra ide jöhetnek a betegek. A felújítással a rezsin is spórol az önkormányzat.

Nagy Szabolcs – Makó

– A régi rendelő állapotával kapcsolatban rengeteg panaszt hallottam, de most nagyon örülnek, akiknek itt a háziorvosa – mondja Kádár József önkormányzati képviselő, akitől azt is megtudtuk, személyesen is sokszor tapasztalta a rossz körülményeket, hiszen ő is idejár a Justh Gyula utcai rendelőbe.

Az önkormányzat a felújításra több mint 33 millió forintot fordított, ez meg is látszik rajta, kívül és belül is sok minden megújult az épületen.

– Az egészségügyi intézmények állapota a városban több helyen sem volt megfelelő, nem történtek meg a felújítások, pedig a betegeknek rengeteget számít ez. Elkötelezettek vagyunk a felújításuk mellett, rendezett és 21. századi körülményeket szeretnénk teremteni az intézményekben. Ez is a betegek jobb ellátását szolgálja, és itt ez a lényeg – mondta a képviselő.

A Justh Gyula utcai rendelő, mint a kivitelezőktől megtudtuk, valóban eléggé tönkrement az elmúlt 30-40 évben, nagyon ráfért már, hogy kívül-belül rendbe tegyék.

– Hőszigetelés, nyílászárók cseréje, belső burkolat cserék, új vakolatok, villanyszerelés, ajtók felújítása. Ezeket már nagyon időszerű volt elvégezni ezen az épületen, illetve riasztórendszert is szereltünk be – fogalmazott a munkálatokról Mészáros István. A Sapi-Vill Bt. ügyvezető igazgatója azt is elmondta, komoly problémába nem ütköztek a felújítás során, az öt hónapos határidőnél még korábban is sikerült befejezniük a munkát. Annak is örül, hogy makói vállalkozásként lehetőséget kapnak az itteni beruházásokban a város fejlődéséhez hozzájárulva.

A műszaki átadás-átvétel után az ÁNTSZ-nek kell még átvennie az épületet, illetve a belső bútorzat egy része is cserére szorul. A tervek szerint akár már az idén visszaköltözhetnek a rendelőbe a háziorvosok, de legkésőbb jövő év elején már mindenképpen újra ide jöhetnek a betegek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest