Az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósulhatott Királyhegyesen: többek között állami támogatásból felújították az óvoda konyháját, járdák készültek és a Jókai utca is új burkolatot kapott.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Ebben az évben nagy változások történtek Királyhegyesen. Elsőként összefogás és egy pályázat eredményeként újulhatott meg a helyi templom homlokzata és a tornya. Közel 2 és fél millió forintot gyűjtöttek össze alig egy hónap alatt közösen az egyházzal. Horváth Lajos polgármester hozzátette, 41-en adakoztak és a legnagyobb adományt Lázár János országgyűlési képviselő, miniszterelnökséget vezető miniszter adta.

– Ígéretet már kaptunk rá, hogy egyszer az egész templom épületét is felújíthatjuk – mondta a polgármester. Régi kívánság volt, hogy a ravatalozó előtere is tetőt kapjon, amely már el is készült.

Az óvoda konyhája is felújításon ment át a 110 millió forintos, szabad felhasználású támogatásnak köszönhetően: bár az épület 2010-ben nagyszabású renováláson ment keresztül, azonban az előírásoknak már nem felelt meg a melegítőkonyha. 4, 3 millió forintot költöttek az ajtók, a padlóburkoló és lefolyók cseréjére, illetve 1,7 millió forintból új bútorokat, tűzhelyet és többek között rozsdamentes ételszállító kocsit vásároltak.

A szabad felhasználású támogatásból egy lényeges beruházás is történt: a 4425. számú út belterületi szakasza kapott új útburkolatot: a döcögős főutcának immáron tükörsima felületet van, illetve felező vonalat is festettek fel rá. A fennmaradt 70 millió forintból pedig több méternyi járdát építhetnek.

– Most az a „baj”, hogy így csend van, ezért mindenkinek nagyon kell figyelnie. Idáig lehetett tudni, hogy valami jön, azonban most körül kell tekinteni – mondta a település vezetője.

Több TOP-os pályázatot is pozitívan bíráltak el: 35 millió forintból korszerűsíthetik a polgármesteri hivatal épületét és 22 millió forintot az orvosi rendelőre fordíthatnak. További 35 millió forintos keretből a művelődési ház újulhat meg. Nemcsak az épületek, járdák és utak felújításában mutatkozik meg: a közmunkaprogram keretén belül 700 darab facsemetéket ültetnek el, illetve 500 ezer forintos önkormányzati támogatást igényelhetnek meg a szociálisan rászorulók, hogy a házuk utcafrontját. Idén hárman éltek a lehetőséggel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest