A pénzügyőrök közel 4 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban és egy teherautóban a határon. A pénzügyőrök, Harley kutya, de a röntgengép is talált eldugott bagót.

MH-kék hírek

A pénzügyőrök egy Macedóniából Svájcba tartó tehergépjárművet ellenőriztek Röszkén. A sofőr ülőgarnitúrát szállított.  A benyújtott okmányok ellenőrzése után a NAV munkatársai a jármű és a rakomány röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A rakodótérről készült felvételeken eltérő sűrűségű anyagra lettek figyelmesek a pénzügyőrök, ezért a rakományt tételesen is átnézték. A szigorított ellenőrzés eredményes volt, hiszen az ülőgarnitúrába, megközelítőleg 2 ezer doboz Marlboro márkájú, adózatlan cigarettát rejtettek.

Később egy szerb Mercedest ellenőriztek a pénzügyőrök. A szerb sofőr úgy nyilatkozott, hogy nem visz magával bejelenteni való árut. A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a kocsit félreállították szigorított ellenőrzésre. A kutatásban részt vett Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett munkakutya is. Harley az első ülésnél jelzést adott. A kutya szimata nem csalt, ugyanis az ülés alatt, az alvázban kialakított rejtekhelyről, több mint ezer doboz Ashima márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Fennakadt az ellenőrzésen az a szerb Ford is, amelyet a rendőrség munkatársaival közösen vizsgáltak át a pénzügyőrök. Az első ülés alatt kialakított rejtekhelyről, mintegy 1 ezer 100 doboz adózatlan Marlboro és Sobranie márkájú cigarettát pakoltak ki a vizsgálók.
A NAV munkatársai, az összesen több mint 5,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányokat lefoglalták és mindhárom ügyet költségvetési csalás gyanújával átadták a pénzügyi nyomozóknak.

A három ügyben több mint 10 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest