Kiemelt Makó Programok

A zsiráfnyelvről a szakértő Makón

Az erőszakmentes kommunikáció lényegéről tart előadást szerdán délután fél 5-tól Rambala Éva a SZIGNUM-ban. A program a Szent István Egyházi Iskola most elindult Erasmus+ pályázatának keretén belül zajlik, mely célja, hogy a kortárs mediáción keresztül formálja át az európai iskolák légkörét.

Szabó Anita – Makó
Az igazadhoz ragaszkodsz, vagy az életörömöt keresed? Eleged van abból, hogy a jó szándékod ellenére olyan sokszor félreértenek? Szeretnéd konfliktuskerülés, küzdelem vagy ledermedés helyett megtalálni a kapcsolataidban a valódi élvezetet? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kínál megoldási alternatívát Rambala Éva szerdai, makói előadásán. A Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner az EMK lényegébe vezeti be majd hallgatóságát.

A Marshall Rosenberg amerikai klinikai pszichológus dolgozta ki az erőszakmentes vagy együttműködő kommunikáció módszerét. Ennek célja, hogy alkalmazói nagyobb együttérzéssel és a félreértések kiküszöbölésével tudjanak kommunikálni egymással és lehetőség szerint győztes-győztes viszonyt hozzanak létre. Ehhez szükség van empátiára és őszinte önkifejezésre. Az EMK-t köznapi szóhasználattal zsiráfnyelvnek is nevezik, szemben az általában használt sakálnyelvvel. Az együttműködő kommunikáció úgy is használható, hogy a másik fél nem tudja vagy nem akarja alkalmazni azt.

Rambala Éva főállásban foglalkozik a kommunikáció szelíd útjával, ő a téma kelet-európai projektjének vezetője. Azt vallja, a másik megértéséhez érzelmekre, önmagunk ismeretére, és őszinteségre van szükség. Arra biztat mindenkit, hogy ha valami nem tetszik, mondjuk ki, de anélkül, hogy bárkit kritizálnánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.