Kiemelt hírek Makó

Melyik makói fejlesztést várja leginkább? – szavazzon!

130 millióból újul meg, s a legutóbbi információk szerint december 15-re készül el a Hagymaház tetőfelújítása, 8,8 milliárdból bővítik majd a Hagymatikumot, 280-300 millióból épül jövőre egy új rendelő a Kálvin utcán meglévő helyett. Melyiket várja a leginkább ezek közül? A képen a Hagymaház.

Korom András – Makó

Csak kapkodják a fejüket a makóiak azon, hogy mekkora változások zajlanak a városban, vagy hányat terveznek jelenleg Makón.

A leginkább szemmel látható, hogy jelenleg is zajlik az új, Makovecz Imre tervezte könyvtár építése, mely 2,66 milliárd, de a Hagymaház tetején is dolgoznak még, hogy befejezzék a szintén Makovecz épület felújítását.

Azt pedig legutóbb Lázár János, a térség országgyűlési képviselője árulta el, hogy jelenleg is folyik a kiszombori elkerülőút tervezése, ami ugye a makói elkerülő Kiszombor felőli része megvalósítását jelenti, és jövőre felújítják a Makó-Maroslele közötti utat, illetve itt Makótól egészen Vásárhelyig kerékpárút is épül. És ennek Makó is lesz belterületi szakasza.

De felújítják és rendezvényházzá alakítják JAG mellett található, de régóta nem működő a Páger Mozit is, s a Hagymaházból ide kerülnek át a vetítések.

A legnagyobb beruházás mégis a Hagymatikum 8,8 milliárdos tervezett bővítése lesz. Erről a helyi képviselő-testület már határozott. Ez ügyben jelenleg a kormánynál van a labda. Információnk szerint decemberben döntenek róla.

Melyiket várja a leginkább?