Kiemelt hírek Makó

Befejeződött a 106 milliós makói járdaprogram

Összesen 4,7 km hosszú járdaszakasz újult meg május és szeptember között 106 millió forintból Makón, Czirbus Gábor alpolgármester ígéri a program folytatását.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Czirbus Gábor alpolgármester elmondta: 100 millió forintot különített el járdaépítésre, illetve felújításra a képviselő-testület. Maguk dönthették el a képviselők a körzetekben, mely utcák járdáit újítsák. Nagyon sok panasz érkezett hozzájuk a járdák állapotáról, gyakran téma, hogy még mindig szükség lenne a járdaprogram folytatására.

– Négy makói vállalkozó nyerte el a kiírt kivitelezői pályázatot, mindegyiküknek két körzet jutott. Május elején kezdték meg és szeptember 30-ra fejezték be a munkálatokat. 12,5 millió forint állt rendelkezésre képviselőtársaim számára, most először az egyenlőség elve alapján kerültek felosztásra az összegek – tette hozzá.

Hallgassa meg Czirbus Gábort!

 

Ilyen volt és ilyen lett a Nagyér sétány.

Az alpolgármester kifejtette: kétféle járdatípust készítettek a vállalkozók, betonozottat, valamint térköveset. Lakossági panaszok szeptember 30-a után már nem érkeztek, ha gond merült fel a munkálatok során, azt a vállalkozók azonnal javították. 106 millió forint lett a végösszeg, 4,7 km járdaszakaszt újítottak meg, amely 29 utcát érint. A START munkaprogram keretein belül 1,8 km járdaszakasz készült el az idei évben, ugyan ez kisebb mértékű, mint a járdaprogram, de igyekeznek kisebb szakaszokat is felújítani. Ez a program február utolsó napjáig tartani is fog, jelenleg folyik például a Ráday lakótelepen az A és B épület közötti átkötő járdaszakasz újítása.

– A teljes járdafelújítás 550-600 millió forintba kerülne és nagyjából 27 kilométernyi szakaszt jelentene – hangsúlyozta Czirbus Gábor.