Kiemelt hírek Színes

Kortalan a tánc az Írisznél

Harmadik alkalommal rendezte meg az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület a jótékonysági bálját. Az esten befolyt összegből további napelemeket helyeznek el az egyesület székhelyére.

Gajáta Fanni – Makó

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az Írisz Táncklub Makó Sportegyesülete három évvel ezelőtt a jótékonysági bált. Gera Zoltántól, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a most befolyt összegből az Erdei Ferenc téri székhelyüket szeretnék fejleszteni, további napelemeket szeretnének felhelyezni az épületre.

Az Írisznél kortalan a tánc: a legfiatalabb táncosok még óvodába járnak, a legidősebbek pedig már túl az ötödik X-en is. Sokan a szórakozás miatt választották, de a legtöbb csoporttal a fellépések mellett formációs táncversenyeken is részt vesznek.

navigate_before
navigate_next

Kiss Judit és párja, dr. Bittó Csaba is a táncegyesület tagja közel 2 éve, előtte egy szegedi csoportnak voltak a tagjai. Judit elárulta, közös elfoglaltságnak nagyon jó, hiszen megvan a maga hangulata, testiség.

– A kedvenc táncom a cha-cha-chá, mivel dinamikus, nagyon jó pörgős ritmusa van és szép. Hetente két alkalommal táncolok már hat éve, de mellette hosszútávfutással foglalkozok még. Mindkettőnek megvan a jótékony hatása: a táncnál figyelni kell, mivel ott van a párunk, viszont a futással teljes meditáció érhető el – fogalmazott Judit.

– Bármilyen táncos-zenés rendezvényen fel lehet használni a tánctudást. Remélem, a fiatalok is követik a példánkat, mivel nagyon jó lenne, ha ők is elkezdenének táncolni. Sajnos, azt veszem észre egyre kevésbé követik a páros tánc stílust – vette át a szót Csaba. Hozzátette, a tánc a napi stresszt is feloldja, így mindig várja a nap végét, amikor próba van.