Kiemelt hírek Makó Színes

Kisbuszt kapott 25. születésnapjára a makói máltai csoport

Egész napos programsorozattal ünnepelte negyed évszázados működését ma a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. Hálaadó szentmise, emléktábla avatás, kulturális műsor és jótékonysági vásárral egybekötött teadélután várta az érdeklődőket. Az évzáró rendezvényen megszentelték az alkalomra kapott kisbuszt is.

Szabó Anita – Makó
1992 óta van jelen a város életében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely Katona Pál atya kezdeményezésére kezdte el a munkáját. A makói csoport az eltelt 25 esztendőben aktív önkéntes tevékenységet fejtett ki.

– Olyan adományokat osztunk szét, amelyeket mi is kapunk, élelmiszer, ruha és bútor felajánlásaink vannak. Rendszeresen tartunk fiataloknak foglalkozásokat, kölyök klubot működtetünk, határon átnyúló kapcsolatokat ápolunk és van tanyaprogramunk is – mondta Kómár Mátyás, a helyi szervezet vezetője, akitől azt is megtudtuk, minden évben az adventi időszak előtt, jótékonysági rendezvénnyel emlékeznek meg az eltelt időszak eseményeiről.

navigate_before
navigate_next

A mostani alkalom különleges volt, negyed évszázados jubileumot ünnepeltek a tagok és a pártolók. – Hálaadó szentmisével kezdtük a napot a görögkatolikus templomban. Ezt követően emléktáblát avattunk fel a Liget utcai központunk falán és Biró István atya megszentelte azt a kisbuszt, amelyet most kaptunk, és amit a napi munkánk során fogunk használni. Délután egy színes kulturális műsort követően, jótékonysági vásárral egybekötött teadélután zárja a napot – sorolta a november 26-i eseményeket Kómár Mátyás, aki a kezdetektől irányítja a jelenleg húszfős közösség munkáját.

Ezúttal nem csak a tagok, hanem a baráti kör és a pártolók is részt vettek a rendezvényen. – Egy éve veszek részt segítőként a csoport munkájában. Rendezvényeken vállalunk feladatokat a társaimmal és a programokon kézműveskedünk, játszunk a gyerekekkel. Nagyon szeretek itt lenni, mert ez egy jó közösség és úgy érzem, hasznos az, amit végzünk – tudtuk meg Mészáros Judit önkéntestől, aki civilben az egészségügyben dolgozik, fogászati asszisztensként.

Szavait erősítette meg Rigóné Kiss Éva régiós ügyvivő asszony is. – A makói csoportnak Istentől kapott küldetése van. Kívánom, hogy a következő 25 évben is olyan érzékenységgel, hittel és sokszínűen végezzék a tevékenységüket, mint ahogyan eddig tették – emelte ki ünnepi beszédében az est védnöke.

A Korona teltházas dísztermébe adventi összeállítással készült a Szikszai György Református Iskola, a Makói Általános Iskola Bartók és Kicsinyek Kórusa; fellépett Nagy Gábor dudás, a népművészet ifjú mestere, és az alkalomhoz fűződő gondolatait osztotta meg Bene Tamás őscsanádi plébános atya.

A műsort követően teadélutánra és baráti beszélgetésre invitálták a résztvevőket. Jótékonysági alkalomhoz illően, egy vásár keretében lehetett adakozni. A makói csoport a bevételt a 2018-as céljaira fordítja majd. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelkedően közhasznú, katolikus szervezet, amely elsődleges feladatának a rászorulók támogatását tartja. Mottójuk is erre utal: „A hit védelme és a szegények szolgálata.”