Kiemelt hírek Makó Színes

Homokfestés is színesítette a WOX makói koncertjét

Összművészeti előadás zajlott ma a makói Szent István Király templomban. A WOX Zenekar ünnepi koncertjén fellépett a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa is. Az öntudat és az összefogás gondolata köré szerveződött esten Bárdi Andrea művésztanár homokfestéssel kápráztatta el a közönséget.

Szabó Anita – Makó
A makói belvárosi katolikus egyházközség felkérésére koncertezett ma a WOX Zenekar a Szent István Király templomban.

– Az együttes a férfi énekkarunk tagjaiból formálódott. Előadásaik mondanivalója mélyebb tartalmakat közvetít a hallgatóság felé. Fellépéseik mindig többet jelentenek, mint egyházi és könnyűzenei számok összessége – tudtuk meg a program apropóját Pálfai Zoltán plébánostól, aki rendszeresen biztosít lehetőséget hangversenyeknek. December 16-án a dr. Mihálka György Városi Vegyeskar és Makó testvérvárosa, Lugos énekkarának közös fellépése lesz, 19-én pedig a szovátai Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kórus ad majd elő karácsonyi műsort.

A WOX zenekar is először a Szent István téri templomban mutatkozott be nagy sikerrel a közönségnek, még 2014 novemberében. A mostani alkalomra is gazdag programmal készültek.

–Az öntudat és az összefogás gondolata köré szerveztük a műsorunkat. Úgy állítottuk össze a repertoárunkat, hogy abban minden szám értéket közvetítsen. Két saját szerzeménnyel is készültünk, már az ünnepi várakozás jegyében – tudtuk meg a nyolctagú formáció vezetőjétől, Tóth Zsolttól. A Marjai Péter, Gedos Dominik, Dobó Péter, Juhász István, Vizi Gábor, Majoros Ildikó és Juhász Kornélia alkotta WOX nem csupán egy jó hangulatú ünnepi koncertet, hanem egy összművészeti előadást szervezett. Vendégként – Daróczi Szilvia vezetésével – fellépett a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa, akik gyönyörű dallamokkal örvendeztették meg a közönséget, köztük a Bodzavirág című, népszerű énekkel is.

navigate_before
navigate_next

A városban először mutatkozott be homokfestéssel Bárdi Andrea, aki kifejezetten erre az alkalomra készült ezzel a kreatív és látványos technikával. Ügyes keze nyomán a homokszemek rendezésével, a zeneszámok tartalmát megjelenítő képek jelentek meg a szentélyben kifeszített vásznon a WOX műsorszámai közben.

– A kihívást az jelenti most a feladatban, hogy a szövegeknek megfelelően kell alkotnom. Nagyon izgalmas és érdekes játék ez, bízom abban, hogy másoknak is tetszeni fog – mondta a makói művésztanár.

A nem mindennapi megoldásokkal színesített énekes-zenés est, méltán nyerte el a telt házas közönség tetszését, mely szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a programot.