Kiemelt hírek Makó Színes

Fahéj és szárított gyümölcs is került a koszorúkra

Adventre készültek a gyerekek a makói Ifjúsági Színtérben. Az elkészült koszorút és a díszeket csinálhattak haza is lehetett vinni. Az alapanyagokat most is a szervezők vásárolták meg.

Nagy Szabolcs – Makó

– Szerintem fontos része az évnek az adventi időszak is, mert így rá tudunk hangolódni a karácsonyra – mondja Sipos Maja. A JAG 11. osztályos diákja az Ifjúsági Színtérbe ellátogató gyerekeknek is ebben akart segíteni a közösségi tér adventi készülődésén. Nagyon szeret saját kezével díszeket készíteni, így az évnek ez a része náluk otthon is így telik.

– Már legalább négy éve én csinálom otthon is az adventi koszorút, és az összes többi díszt is, amivel feldíszítjük a lakást. Most itt is ilyeneket csinálunk a gyerekekkel, minden rájuk van bízva minden, mi csak az alapanyagot hoztuk – tudtuk meg Sipos Majától.

Az elkészült műveknek így csak a fantázia szabott határt, de a gyerekek rengeteg ötletet és segítséget kaptak a díszek elkészítéséhez. A koszorúkhoz az elengedhetetlen gyertyákon kívül például fenyőgallyak, szalagok, szárított narancs és citrom, vagy éppen fahéj közül is lehetett válogatni.

navigate_before
navigate_next