Kiemelt hírek Makó

Öt nemzet képviselői tanácskoznak Makón az erőszakmentes kommunikációról

Nemzetközi projekttalálkozó lesz november 28-a és 30-a között Makón. A SZIGNUM Erasmus+ pályázata a kortárs mediáción keresztül kívánja az erőszakmentes kommunikáció módszerét alkalmazni. A háromnapos nyitóeseményre finn, portugál, olasz, török és magyar delegáció érkezik.

Szabó Anita – Makó
A  Szent István Egyházi Általános Iskola koordinátor intézményként egy Erasmus+ programot valósít meg a következő két esztendőben. A projekt célja, hogy átformálja az európai iskolák atmoszféráját az erőszakmentes kommunikáción alapuló kortárs mediáció révén.

A 113 ezer 255 eurós költségvetésű pályázat partner intézményei Magyarország Bak, Finnország Jokirinne, Olaszország Partinico, Portugália Seixal és Törökország Gaziantep városa általános iskolái. A közös találkozót november 28. és 30. között  Makón rendezik. A három nap gazdag programokat kínál a résztvevőknek, kiemelkedő eseménye Rambala Éva tréner erőszakmentes kommunikációról tartott előadása lesz, november 29-én, délután.

Kedden bemutatkoznak a résztvevő delegációk és ünnepélyesen elindítják a 25 hónapos közös munkát. A rendezvényen részt vesz Lobmayer Judit nővér, SSND tartományfőnöknő, Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere és az Oktatási Hivatal bázisintézménye, a baki Göcsej Kapuja Általános Iskola igazgatója, Garamvölgyi György.