Kiemelt hírek Makó Színes

Mit keresnek a makóiak a bolhapiacon? – szavazóval

Rengeteg használati tárgy, dísz és játék között válogathat az, aki kilátogat a makói piacra. Arról kérdeztük az árusokat, hogy mit visznek manapság leginkább az emberek.

Kiss Dániel – Makó

A bolhapiac az alkudozás és a kincskeresés helye. A legtöbb vásárló benéz a felsorakoztatott dobozokba, hátha talál magának valamit. A legkelendőbbek a használati tárgyak: az edények, az evőeszközök és a szerszámok. A nézelődők nagy része az élmény miatt böngészi a választékot, kevesebben vannak, akik konkrét elképzeléssel érkeznek. Ők főként a szerszámokat keresik, de vannak, akik a lemezeket nézik át, és abból válogatnak.

– A gyűjtőket a különlegesebb darabok érdeklik, és egy-egy darabot visznek csak, így nem éri meg nagyobb tételben kihozni – említette meg az egyik árus. A főként játékokat árusító férfi elmondta, hogy ő Angliából hozza a játékokat, de a lomosok miatt annyira alacsony az ár, hogy nem lehet versenyezni. Hozzátette, hogy kevesen vesznek használtan már játékot, inkább újonnan szerzik be őket, így a december a legrosszabb időszak számára, ilyenkor sokszor ki se megy már.

Azt is kiemelte, hogy mivel a makói piac zárt és nem lehet közlekedni csak zárás után, így kénytelen végig maradni, akkor is, ha rossz a napi forgalom.

[totalpoll id=”120548″]