Hírek Kiemelt hírek Makó

Külön szakma a cukorbetegek életmódja

A cukorbetegség veszélyeire és a szűrések fontosságára hívták fel a figyelmet a Diabétesz Világnapja alkalmából tartott rendezvényen. A Makói Cukorbetegek Egyesülete programokkal és ujjbegyes vércukorméréssel várta a látogatókat.

Kiss Dániel – Makó

Jogunk van az egészséges jövőhöz! jelmondattal invitálták az érdeklődőket a Civil Szervezetek Házába. Vízhányó Mihály a Diabéteszesek Dél-Alföldi Társulása elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Ő maga gyerekkora óta cukorbeteg, és azóta is inzulinnal kezeli magát. Elmondása szerint a cukorbetegséggel együtt kell élni, bele kell tanulni. Ahogy ő fogalmazta: ez egy külön szakma.

navigate_before
navigate_next

Ezt követően dr. Bárdos János főorvos köszöntette a megjelenteket, megemlékezve a világnapról. Dr. Kádár Csilla belgyógyász, diabetológus előadásában a cukorbetegség aktuális kérdéseit vitatta meg. Kitért az alacsony vércukorértékre és a gyógyszerekre, amelyekkel ez kezelhető. Elmondta, hogy ez népbetegség, amelyet örökölhetünk is. Az embereknek többet kellene figyelniük a testsúlyukra, étkezésükre és az elegendő testmozgásra.

A délután további részében a látogatók 13+1 kérdéses tesztet tölthettek ki a cukorbeteg életmód kapcsán. A jó hangulat sem maradt el: a zenéről Fodor Antal gondoskodott. Az előadások végén a szervezők megvendégelték az érdeklődőket.