Hírek Színes

Ön is kíváncsi, kedvenc költőink hogy küzdenek meg a zombikkal?

Hosszú idő után, de elkészült Csepella Olivér képregénye, a Nyugat+Zombik. A közösségi finanszírozású alkotásra a gyűjtés 2014 végén indult és több mint ezer ember támogatta a projektet. Fotók: Nyugat+Zombik Facebook oldal

MH–színes

Eredetileg 2015 karácsonyára ígérte az alkotó azt a képregényt, amelyben különös kalandokban küzdenek meg kedvenc költőink. Sajnos a munka a vártnál sokkal lassabban haladt, így az első fejezet is csak 2016 elején jöhetett ki. Ezt ismét egy szünet követte, közben az alkotó egy májusi Facebook bejegyzésben igyekezett elnézést kérni a támogatóktól, akik összesen mintegy 27 ezer 864 dollárt ajánlottak fel előzetesen, hogy elkészülhessen a képregény.

A rajzon Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső és Babits Mihály és a zombik.

– Először elkezdtem szégyellni magam, hogy még mindig nem készültem el, aztán azért, mert nem írtam semmit, aztán nem írtam semmit, mert szégyelltem magam, és így tovább. Bocsánat, hogy eltűntem, továbbra is minden nap a könyvön dolgozom – fogalmazta meg Csepella Olivér. Természetesen a közönség már tűkön ült, többen kritikus hangnemben válaszoltak a bejegyzésre, mások megértették a helyzetet.

Mostanra viszont elkészült, és a nyomdában van a Nyugat+Zombik – jelentette be az alkotó a képregény Facebook oldalán. Egyelőre több információt nem árult el, de azt ígérte, hogy megír majd minden részletet, és válaszolni fog a kérdésekre.