Kiemelt hírek Térség

800 baromfit és sárgarépát osztottak Apátfalván

Újabb támogatást kaptak a rászorulók és a szépkorúak Apátfalván: 800 darab baromfit és közel 2000 kilogramm sárgarépát osztottak szét a településen péntek délelőtt. A segítségnek minden család örült.

Gajáta Fanni – Apátfalva

A közfoglalkoztatottak, gyermekvédelmi támogatásra jogosultak, a szociálisan rászorulók, illetve a 65 év és a feletti nyugdíjasok részesültek adományban Apátfalván. Minden család a település által nevelt, a Nébih által ellenőrzött baromfit, illetve Langó Zsolt helyi gazda által felajánlott sárgarépát vihettek haza.

– Nagy segítség ez a nyugdíj mellett – árulta el 65 éves Gila Ferenc, miután átvehette az adományt. A férfi nem először részesült segítségben: az önkormányzattól és a helyi idősek otthonától is rendszeresen kap adományt. – Minden ételt szeretek, de még nem igazán tudom, mi készül majd a tyúkból.

Balázs Zsuzsanna a kislányával érkezett: a kis Fekete Bettina nagyon szeretett volna segíteni, így anyukájával közösen vitte haza az 5 kilónyi sárgarépát.

– Gyermekvédelmi támogatásban részesülök, illetve már több alkalommal kaptam adományt. Nekünk is ez nagy segítség. Leggyakrabban húslevest készítek otthon, szerintem ebből is az fog készülni – tudtuk meg Zsuzsannától.

Szekeres Ferenc polgármester elmondta, az önkormányzatnak fontos, hogy a rászoruló családoknak segítsen. A közeljövőben, az előző évhez hasonlóan 850 háztartást szeretnének megajándékozni olyan sertéshúsból összeállított ajándékcsomaggal, amelyben hurka, kolbász, darált és oldalas is megtalálható lesz.

– Ezzel szeretnénk örömet okozni a lakosoknak Karácsony előtt – tette hozzá a település vezetője.

One Response

Comments are closed.