Hírek Kiemelt hírek Térség

Szél István az Agrárkamara új megyei elnöke

Szél István legfőbb célja, hogy a termelőket terhelő papírmunkát ezentúl a falugazdászok végezzék, hogy a gazdák végre a munkájukkal foglalkozhassanak.

Korom András – Vásárhely

A Nemzeti Agrárkamara megye tisztújító vásárhelyi ülésén Szél Istvánt választották a NAK megyei elnökévé. A küldöttgyűlés döntése szerint a munkáját hat alelnök segíti a továbbiakban: Kormányos Sándor a mezőgazdaságért, Magyar József az élelmiszeriparért, Máté Péter a vidékfejlesztésért, Gémes László az általános agrárgazdasági ügyekért, Czikora György Gyula és Seprenyiné Erdei Gizella a földbizottsági ügyekért lesz felelős.

A kamara eddigi 15 osztálya helyett 9 működik. Most ezek vezetőit is megválasztották: a szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Feczák Gábor, a kertészeti és beszállító ipari osztályt Gubacsi Zoltán, az állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Hevesi István, az élelmiszer-feldolgozási osztályt Balatoni József, az élelmiszer-kereskedelmi osztályt Acsay Lajos, a kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Benkő Zsolt, az erdő- és vadgazdálkodási osztályt Nagy Gábor, az együttműködés, fiatal gazda és innovációs osztályt Lajkó Andor, a környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Sztanó János vezeti. A megválasztott tisztségviselők mandátuma 5 évre szól.

Megkérdeztük az új elnököt, hogy mit tart az új vezetősége legfontosabb feladatának, s miért keresik fel a falugazdászok a megye termelőit. Hallgassa meg mit mondott:

Szél István hozzátette, szeretné, ha a fiatalok körében is cool lenne a mezőgazdasággal foglalkozni, s ha ez apáról fiúra szállna, illetve ha a vásárlók előnyben részesítenék a hazai termékeket.