Hírek Kiemelt hírek Makó

Nagy a gond a járdákkal és a csatornával a Vertán-telepen

A Munkás utcai idősek klubjában közös fórummal várta az érdeklődőket Czirbus Gábor alpolgármester és Gáspár Sándor települési képviselő ma este.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Csütörtök este Vertán-telepen lakossági fórumon összegezték a város folyamatban levő, valamint tervezett fejlesztéseit. Először Czirbus Gábor alpolgármester tett említést a könyvtár felújításáról, az aszfaltozási munkálatokról a Deák Ferenc utcában, a Hagymaház december eleji elkészüléséről, valamint a Hagymatikum bővítéséről.

Ezután Gáspár Sándor települési képviselő kapott szót. Kiderült elsődlegesen a járdákkal van a legtöbb probléma a körzetben. Az ebben az évben megépült járdákon felül még 29 kilométernyit kell felújítani. Az idén a Hargita utcában, a Martinovics utcában és a Vörösmarty utcában épültek járdák. – Nagy örömömre szolgál, hogy a Nagyér takarítása folyamatban van, jelen pillanatban a Miklós utcáig van kész, de még a Czuczor utcáig ki kellene tisztítani. Ott most fogunk egyeztetni a lakosokkal, hiszen a többen kerítéseket építtettek, amelyek a munkagépek útjában állnak. A csapadékvíz-elvezető árkokat tavasszal kitakarították, a Juhász Gyula téren most takarítják a leveleket, kapacitás hiányában ezt lassan tudják végrehajtani – fejtette ki a képviselő.

A Tátra utcában lakó Juhász Imre a szolgáltatók által levágott és árok szélen hagyott gallyakat sérelmezte, melyre az alpolgármester azt válaszolta, igyekszik megtenni mindent annak érdekében, hogy ezeket elszállíttassák.

Miklián Ferencné, Dohány utcai lakos a járdák rettenetes állapota miatt tett panaszt, valamit azért, mert a postás rendszeresen más leveleit dobja be hozzá. Czirbus Gábor azt javasolta, próbálják meg a házszámot vagy a nevüket kitenni a bejárathoz, hogy megkönnyítsék ezzel a postai dolgozók munkáját is.

Az Orgona utcai Ráczné Kotormán Erika a száguldozó biciklisekre panaszkodott, valamint, a közlekedést segítő tükör megfelelő elhelyezését kérte. Az alpolgármester azt az ígéretet tette, hogy igyekszik erre is a lehető leghamarabb megoldást találni.