Kiemelt hírek Színes

Ifjú zenészek mutatkoztak be a Koronában

1968-ban november 20-át az Ifjú Zenebarátok Napjává választották. Ez alkalomból az Alapfokú Művészeti Iskola koncertet szervezett, ahol azok a tanulók léptek fel, akik a zenével komolyabban szeretnének foglalkozni.

Gajáta Fanni – Makó

Klarinét, trombita, zongora, furulya, szaxofon és marimba is megszólalt csütörtök délután a Korona Szálló dísztermében, az Ifjú Zenebarátok Napja alkalmából szerveztek koncertet. Borkáné Dudás Mónika intézményvezető elmondta, a délután során általános- és középiskolás korosztályú gyerekek is bemutatkoznak, hiszen az Alapfokú Művészeti Iskolában több korcsoport is tanul.

– Ez a fellépés az iskola számára azért fontos, mert ilyenkor a szülőknek megmutathatjuk, hogy mit tanulhattak a gyerekek nálunk, illetve itt vannak azok a zenésztársak vagy tanulók, akik még csak most kezdték zenélés: ez motiváló hatású lehet a kezdőkre. A szülők szempontjából pedig azért lényeges ez a mai koncert, mert láthatják fellépni a gyereküket – fogalmazott Borkáné Dudás Mónika.

Bár voltak újoncok, mégis több gyerek már tavaly is részt vett az Ifjú Zenebarátok Napján. Bíró Alexnek sem ez volt az első alkalom. A 14 éves fiú ütős hangszeren játszik, amivel a későbbiekben is szeretne foglalkozni.

– Szegeden fogok továbbtanulni a Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolában. Szeretnék bekerülni egy zenekarba is – fogalmazott Alex. A bartókos diáknak a kedvence a marimban a Monti csárdás. – Elsős korom óta tanulok az ütőn és azért választottam ezt, mert ez tetszett meg. A családban más nem játszik hangszeren, csak én. Kamarában és csapatban is játszok.

navigate_before
navigate_next