Kiemelt hírek Makó Színes

Decemberben elkészülhet a makói könyvtár szerkezete

Csütörtök délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Toldi János képviselő, Szikszai Zsuzsanna könyvtárigazgató és Galamb Katalin, a könyvtár helyettes vezetője bejárta a Makovecz-könyvtár építését. A munka jól halad: év végéig készen lehet az épület szerkezete.

Gajáta Fanni – Makó

Ahogy már többször hírül adtuk, a József Attila Városi Könyvtár új, Makovecz Imre tervei alapján készülő épülete megalkotása gőzerővel zajlik. Gilicze Ferenc, az Építészmester Zrt. műszaki igazgatója a ma délelőtti bejáráson belül elmondta, a szerkezet építésének már a véghajrájában tartanak, valószínű az év végéig ezek a munkálatok be is fejeződnek.

– A tetőszerkezet építéséhez csak éppen hozzá tudunk kezdeni, de valószínű nem fog elkészülni az idén. Viszont a látványosabb rész, a szerkezet 100 százalékban elkészül – tette hozzá a műszaki igazgató.

A Magyar Kormány és Lázár János országgyűlési képviselő támogatásával bővülhet a makoveczi örökség Makón. A könyvtár mellett a Hagymatikum Gyógyfürdő, a Páger Mozi és Rendezvényközpont és a Hagymaház is szépülhet. A Makovecz bibliotéka 2,66 milliárd forintos támogatásból valósulhat meg – ismertette Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Nemcsak a könyvtár épülete újul meg, hanem a Deák Ferenc utca is rehabilitáción megy keresztül. A táv- és vízvezetékek cseréje már mintegy 95 százalékban kész, a csatornahálózat és csapadék vízelvezetők kiépítésének körülbelül 50 százaléka megtörtént.

– Továbbra is a türelmüket szeretnénk kérni a környék lakóitól, főleg a Deák Ferenc utcában élőktől. Bár fennakadásokat nem is, de kellemetlenségeket okozhatnak a munkák. Arra szeretnénk kérni a lakókat, hogy az előkertekben található cserjéket, bokrokat és virágokat szedjék ki, mivel december 10-től ott is rehabilitáció megkezdődik – fogalmazott Toldi János képviselő.

navigate_before
navigate_next

A Makói Városi Televízió felvétele az épülő könyvtárról – madártávlatból.