Kiemelt hírek Makó Sport

Az iskolára készültek a kis makói olimpikonok

Tíz óvodás csapat vett részt az Almási iskola tornatermében ma rendezett Kölyökolimpián. A játékon túl az ovisok betekintést nyerhettek az iskolai légkörbe is.

Kiss Dániel – Makó

– Ez a beiskolázási rendezvényeink egyike, hiszen a nagycsoportos óvodásokat várjuk ilyenkor, úgy szervezzük meg, hogy a szülők ide jönnek a gyerekekért. Megnézhetik az iskolánkat, a most felújított tornatermünket. A kölyökatlétikának az elemeivel is megismerkedhetnek a gyerekek, ez kifejezetten az atlétika, mint sportág előkészítésében játszik fontos szerepet. – mondta Borkáné Dudás Mónika intézményvezető. Hozzátette: mindenki győztes ezen napon, aki a feladatokat teljesíti, hiszen minden résztvevő oklevelet, aranyérmet és csokoládét kap.

navigate_before
navigate_next

A város összes óvodájából érkeztek nagycsoportosok, hogy teljesítsék a 10 állomásos feladatsort. Minden csapat mellett volt egy ötödikes  is, aki a csapatkapitányi rangot viselte, ő mutatta be minden állomáson a feladatokat. Természetesen mindezt bemelegítés előzte meg, amit szintén az iskolai diákjai tartottak.

A különböző pályákat egy-egy szimbólum jelölte. Ilyen volt például a rakéta, a dinnye vagy a létra. Az elfáradt olimpikonok a versenyszámok közt pihenhettek is: a Pihenő állomáson uzsonna várta őket.