Makó Színes

Az adventi előkészületekről kérdeztük a makóiakat

Hamarosan itt a Karácsony, az ezt megelőző készülődés és az adventi időszak meghatározó a világ minden országában. Arra voltunk kíváncsiak, Makón hogyan várják, hogyan készülnek erre az időszakra a helyiek. Kiss Dániel borítóképén Süket István.

Tanács Dóra Gréta – Makó

– Először is a lakást díszítem fel, de mivel aktív dolgozó vagyok, az üzlet kirakatát is kidekorálom, szép folyamatosan. Az adventi koszorút én magam készítem, láttam azt interneten hogyan kell, egy natúr faszeletre ragasztom rá a gyertyát, e mellé egyéb terméseket helyezek el – mondta Bárdosné Kiss Erzsébet.

A középiskolás Vajka Petra szintén lelkesen mondta: – Már nagyon várom az adventi időszakot, én táncolok is és ott is nagyon készülünk már magára a Karácsonyra is társaimmal. Adventi koszorút is készítünk otthon, együtt a családdal.

 

– Én már 10 éve egyedül élek, ilyenkor is magamat szolgálom ki, ez alapján sütők, főzök, mosogatok. A lakást is kidekorálom, fenyőfát állítok, várom a vidéken élő dédunokáimat az ünnepekre – mondta a nyugdíjas Süket István.