Kiemelt hírek Színes

Közel 90 diák vett részt a JAG nyelvi versenyén

Már harmadik alkalommal szervezték meg a JAG-ban azt az angol nyelvi versenyt, amelyen helyi és térségi 7. és 8. osztályos diákok vesznek részt. A vetélkedőn nemcsak a nyelvtudásukra, hanem a kulturális ismeretekre is szükségük volt a gyerekeknek.

Gajáta Fanni – Makó

Mintegy 90 diák vett részt a József Attila Gimnázium angol nyelvi versenyén. Makóról, Földeákról, Apátfalváról, Kiszomborról, Marosleléről és Hódmezővásárhelyről is érkeztek csapatok a délutáni vetélkedőre. Huszár Szabolcs igazgatóhelyettestől megtudtuk, három évvel ezelőtt rendezték meg az első ilyen versenyt, amelynek az ötletét az iskolai régi kalandtúrája adta. A szerdai versenyen teremről teremre jártak a tanulók, ahol más-más nagyvárossal találkozhattak.

– A vetélkedő azt a célt szolgálja, hogy a diákok egy kicsit kötetlenebben mutassák be az angol nyelvi és  kultúraismeretüket sokrétű feladatokon keresztül, sokszor logikai, általános műveltségi, művészeti feladványon át, állomásról állomásra – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

A kiszombori Super girls csapatát erősítette Horváth Mónika is, aki Farkas Viktóriával, Badics Sárával, Leoreanu Alexandrával és Szűcs Virággal érkezett a versenyre. Őket Gyulai Gabriella és Nagy György Ágnes készítette fel.

– Már óvoda óta tanulom az angolt, mivel ez volt a kötelező nyelv. A JAG-ba szeretnék jönni, ahol németet is tanulnék – mondta a 14 éves Mónika. A kiszombori lány már több versenyen is részt vett, de első alkalommal jött erre a versenyre. – Szeretnék közép-, majd később felsőfokú nyelvvizsgát tenni a jövőben. Az angol tudásomat már más városban és országban is tudtam kamatoztatni.