Blog

Két szuperhősökkel teli film is jut novemberre

A Thor: Ragnarök című, Marvel Comics által megálmodott film után most a DC Comics szuperhősei állnak össze az Igazság ligája című filmben. Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash és Cyborg küzd az emberiség megmentéséért.

Már követni sem tudjuk, hogy hány szuperhősös, képregényből készült film létezik, ember legyen a talpán, aki fejből fel tudná sorolni az összes ilyet, illetve azt, hogy melyikben ki szerepelt, mi volt azoknak a cselekménye. Habár a legnagyobb videómegosztó oldalra két magyar nyelvű előzetes is felkerült a filmről, azok tartalmát elegendő lett volna egyben megosztani.

A film cselekménye mondhatni a szokásos, szuperhősök próbálják megmenteni a világot a pusztulástól. Akkor miért különleges éppen Az Igazság Ligája? Bruce Wayne és Diane Prince szövetségével indul ez a film, amely azért is érdekes, mert az ezelőtt megjelenő, Wonder Woman életét bemutató műben is feltűnt már Batman. Utóbbi karakterrel viszont utoljára a Batman vs. Supermanben találkozhatott a néző. Ennek végéből már sejthetjük, hogy miután visszaállt hitük az emberiségben, Superman önzetlen tette után úgy vélik, csak ők védhetik meg a világot, ezért toboroznak metahumánokat, szupererővel rendelkező hősöket.

Az, hogy képesek-e még újat nyújtani, valamint izgalmas történettel elkápráztatni a nézőt igencsak jó kérdés, hiszen tucatnyi hasonló film készült és készül az elmúlt években, a téma azonban valljuk be, egy idő után képes kiégni és unalmassá válni bármely filmrajongó, szuperhősimádó számára. Chris Terrio filmje az IMDb oldalán, közel 70 ezer értékelés alapján 7,5-ös értékelést kapott a maximális 10-ből.

A film az alábbi időpontokban tekinthető meg a Makói Moziban, a Hagymaházban.

2017.11.23. Csütörtök 18:45 (3D)

2017.11.24. Péntek 20:30 (3D)

2017.11.25. Szombat 18:45 (3D)

2017.11.26. Vasárnap 16:00, 20:00 (3D)