Kék hírek Térség

Két kiló heroinnal érkezett – videóval

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki idén nyáron mintegy 2 kg heroint próbált meg Magyarország területére becsempészni.

MH-kék hírek

A vádlott az eljárás során ismeretlenül maradt személyekkel 2017 nyarán megállapodott abban, hogy 3 ezer euró ellenében Szkopjéból Magyarország területén keresztül Bécsbe heroint csempész. Az ismeretlenül maradt megbízók átadták a vádlottnak a 4 csomag heroint, aki azt saját maga rejtette el a tulajdonában lévő személyautóban úgy, hogy azokat a jobb és bal elülső, valamint a jobb hátsó kerék alatti íveken helyezte el.

A vádlott július 16-án 9 óra 30 perckor jelentkezett belépésre a röszkei autópálya határátkelőhelyen A beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során a gépkocsiban megtalálták és lefoglalták a 4 csomag lehegesztett, dupla műanyagtasakban levő, műanyagfóliával, ragasztószalaggal és alufóliával körbetekert mindösszesen 1961 gramm heroint.

Így találtak a heroin szállítmányra.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A hazájában egyébként már kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elítélt és a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék dönt majd.