Kiemelt hírek Sport Színes

Világbajnokok jártak Makón

Király István, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke és a WAKO Europe első alelnöke, illetve a kick-box nagyágyúi, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián és Veres Roland látogatott el Farkas Éva Erzsébet polgármesterhez. Remélik, egyszer Makó is otthont adhat egy országos versenynek.

Gajáta Fanni – Makó

A makói városvezetés nagy hangsúlyt fektet a helyi sportéletre – nem hiába, ugyanis Makó szervezett sportja idén a 105 éves évfordulóját ünnepli. A városban összesen 34 bejegyzett sportegyesület működik, legutolsóként Loós Csaba egyesületét regisztrálták.

Hétfő délután a magyar kick-box élet nagyjai látogattak a Maros-parti városba: Király Istvánt, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnökét, a WAKO Europe első alelnökét, Magyar Edzők Szövetségének tagját és Elnökségének tagját, 6.danos mesteredzőt és Papp László Budapest Sportdíjast, Mórádi Zsoltot, tízszeres felnőtt világbajnokot és felnőtt Európa-bajnokot, Jároszkievicz Krisztiánt, tízszeres felnőtt Európa-bajnokot, kilencszeres felnőtt világbajnokot és Veres Rolandot, ötszörös felnőtt világbajnokot és négyszeres felnőtt Európa-bajnokot fogadta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Király István a makói polgármestert csak megerősíteni tudta: mint elmondta, a Magyar Kick-Box Szövetség partnere azoknak az önkormányzatoknak, akik támogatják a sportéletet. Hozzátette, reméli Loós Csabát és az egyesületét is segíti Makó.


Loós Csaba, Veres Roland és Jároszkievicz Krisztián.

Veres Roland első alkalommal járhatott egy polgármester irodájában, amely számára különleges érzés volt. A Király Team versenyzője a legidősebb testvére hatására választotta a kick-boxot, 12 évvel ezelőtt. A sportoló ismeri Loós Dominikot, akinek bármikor segítséget nyújt.

– Láttam már Dominikot versenyezni, küzdeni. Egy nagyon tehetséges fiúról beszélünk, aki előtt ott a jövő. Azt gondolom, ha folytatja a kemény munkát, akkor nem lesz problémája és az egyesület egy hatalmas előnyt ad a jövőben – fogalmazott Roland.