Hírek Térség

Új pályázati kiírásokról tájékozódtak Pitvaroson

Jelenleg 32 féle vidékfejlesztési pályázat van nyitva, még idén újabb kettő nyílik meg. A pályázati szakemberek célja, hogy minél több uniós forrás érkezzen a megyébe és a kistérségbe.

Nagy Szabolcs – Pitvaros

Pályázati fórumra várta az érdeklődőket a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület Pitvaroson. A kötetlen beszélgetéshez csatlakozott a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat munkatársa is. Az új pályázati kiírások közeledtével rendszeresen járják a kistelepüléseket, hogy tájékoztassák erről a vállalkozókat, civil szervezeteket.

– A nagyobb településeken vannak irodáink, oda könnyebben betérnek az emberek. Kistelepülésen fórumokat és fogadó napokat is szoktunk tartani, ahol személyre szabott segítséget nyújtunk. Emellett részben az is a feladatunk, hogy a visszajelzéseket továbbítsuk a kiíróknak, ezért is hasznosak ezek a beszélgetések a vállalkozásokkal – mondta el Nagy Attila.

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadója hozzátette, a pályázatok beadása változó nehézségű, vannak olyanok, amelyeket kis segítséggel bárki be tud nyújtani, de a nagyobb összegű források esetében elkél a pályázatírók segítsége.

– A Vidékfejlesztési Programban jelenleg is 32 pályázat nyitva van, ebben az évben pedig kiírásra kerül még kettő. Az egyik szőlőültetvények telepítéséhez, ami azért fontos, mert ebben a ciklusban új ültetvények telepítésére még nem volt pályázat. A másik pedig kertészeti, állattenyésztő telepek és élelmiszer feldolgozók, borászatok energetikai korszerűsítésére, 30 és 5 milliárd forintos kerettel – tudtuk meg Benkő Zsolttól, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat területi felelősétől.