Hírek Kiemelt hírek Térség

Elhunyt Hódmezővásárhely polgármestere

Életének 73. évében elhunyt Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester – tájékoztatta az önkormányzat hétfőn az MTI-t.

MH – MTI

Almási Istvánt a hódmezővásárhelyi önkormányzat saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek – áll a közleményben.

Almási István Eleken született 1944. július 12-én. 1968-ban kapott diplomát a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán magyar-ének-zene általános iskolai tanár, majd 1979-ben népművelő szakon. 1994-ben az Országos Széchenyi Könyvtárban könyvtári rendszerszervező képesítést szerzett.
Előbb pedagógusként dolgozott, majd 1975-től a hódmezővásárhelyi Petőfi Művelődési Központban volt népművelő, 1976-tól 1983-ig igazgatóként irányította az intézményt, ezt követően 17 éven át a Németh László Városi Könyvtárat vezette.

Zenészként a Molnár Dixieland Zenekarnak tagja, a Promenad Dixieland Zenekarnak alapítója és vezetője volt.

A közéletben is aktív szerepet vállalt, 1979-től az Előadóművészek Országos Szövetségének, 1983-tól a Magyar Könyvtárosok Országos Egyesületének tagja, alapítója a Németh László Társaságnak. A Kereszténydemokrata Néppárt tagja, 2003-tól 2016-ig a hódmezővásárhelyi szervezet elnöke.
1994-ben választották Hódmezővásárhelyen önkormányzati képviselőnek, 2000-től alpolgármesterként, 2012-től polgármesterként dolgozott a városért.

Munkáját számos díjjal ismerték el, 2010-ben a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Almási Istvánnak.
A hódmezővásárhelyi önkormányzat kedden délelőtt rendkívüli közgyűlést tart.

Gyászolja Almási Istvánt, Hódmezővásárhely elhunyt polgármesterét a Fidesz-KDNP szervezete.

“Mély megrendüléssel értesültünk Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város, sokak által szeretett polgármestere, Almási István elhunytáról. Emlékezetünkben őrizzük mély humanizmusát, egyenes tekintetét, bölcsességét. Nem csak vezetőt, elnököt, polgármestert, munkatársat, de igaz barátot veszítettünk. A hódmezővásárhelyi FIDESZ és KDNP helyi szervezeteinek tagjai és vezetői, őszinte szívvel osztoznak szeretteinek mély fájdalmában, és szeretett városa polgárainak gyászában.

Azt mondta Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él; és minden élő, aki hisz énbennem, soha meg nem hal.” (Jn11,25-26)

Dr. Havasi Katalin Bálint Gabriella

Fidesz helyi elnök KDNP helyi elnök”