Kiemelt hírek Sport

Megvédte a címét Gabnai Győző

Sikeres címvédésen van túl az apátfalvi Gabnai Győző, aki az Országos Gyorsasági Roncsderbi I. géposztályában versenyzik. A jövő évi célja ugyanaz: megvédeni a címet és háromszoros bajnok lenni.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Túl vannak az évzáráson az Országos Gyorsasági Roncsderbi versenyzői: nemrég a Korona Szálló dísztermében vehették át a kupákat a helyezettek. Az apátfalvi Gabnai Győző jól zárta az évet, ugyanis az I. géposztályban 52 pontos előnnyel zárta az idényt.

A versenyző legemlékezetesebb futama a hazai verseny volt, mivel idén győzött az apátfalvi pályán, mindhárom futamán legalább félkörös előnnyel ért célba. A bajnokság második felében a homokos talajú pályák következtek: Ásotthalmon szakadó esőben győzött, Mórahalmon sem volt jobbak a körülmények, de második hellyel tért haza, majd Kecskeméten is az első helyen intették le.

– Idén az időjárás nem bánt velünk kegyesen, mert négy versenyen is felhőszakadásban kellett versenyzünk, amely a nézők szempontjából nagyon rossz, de az én szempontból nem volt rossz, mivel összkerék-meghajtású az autóm, ezért aránylag tudtam alkalmazkodni a körülményekhez – összegezte az évet Győző. – A makói versenyhétvége kivételével, amikor is műszaki problémákkal küszködtem, az összes futamot élveztem.

– Két ellenfelem volt, akik a második és harmadik helyen zártak. Ragadics Mihállyal nagyon szoros volt az állás egészen a szezon feléig, ő azonban leszakadt a folyamatos, ismétlődő műszaki hibák miatt. Utána Farkas Csamangó Zoltán jött fel, az év másik felében többször nyert futamot is. Szerintem, velük jövőre is számolni kell. Természetesen Tisza Pétert is megemlíteném, aki a szezon második felében erősödött meg, de az év eleji ponthátrányt nem tudta behozni – fogalmazott Győző.

A roncsderbi hangulata még mindig remek: Győzőnek remek a háttércsapata, akikkel közös autókázást, főzést is szerveztek. Konkoly Sándort emelte ki, mint legfőbb segítőt: a bajnok neki köszönheti, hogy 24 futamból 23-at be tudott fejezni.

Győző már a jövőben is gondolkozik: az apátfalvi futamot augusztus körül szeretnék megszervezni, illetve tervek között szerepel a pálya nyomvonalának módosítása. A bajnoki autón egy-két finomítást szeretnének végezni, hogy ténylegesen meglegyen a 360 lóerő és a futóművön is fognak módosítani.

Fotók: Andikafoto