Kék hírek Térség

Fenéklemezben és tetőkárpitban is utazott a csempészcigi – videóval

Három autóban is illegális cigaretta szállítmányra bukkantak a határon a pénzügyőrök. A sofőrök összesen 2 milliót érő cigivel próbálkoztak bejönni Magyarországra.

MH-kék hírek

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú járművet ellenőriztek Röszkén. Az autót vezető szerb férfi és utasa úgy nyilatkozott, hogy nem visznek magukkal bejelenteni való árut. A NAV munkatársai első ránézésre átalakítás nyomait fedezték fel a járművön, ezért szigorított ellenőrzést tartottak. A vizsgálaton a pénzügyőrök a gyári műanyag fenéklemez felett, egy házilag kialakított, lemezelt rejtekhelyről összesen 1 316 doboz Ashima márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki.

Később szintén egy szerb autót ellenőriztek a pénzügyőrök. A magyar sofőr ugyancsak azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, azonban a pénzügyőrök őt is félreállították. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen a jármű üzemanyagtartályából 326 doboz Pall Mall és LM márkájú adózatlan cigaretta, valamint 1 kilogramm vágott, fogyasztási dohány került elő. A férfi a füstölni valót magánénak vallotta, azonban annak adózott voltát igazolni nem tudta. Elmondta továbbá, hogy az úti célja Szeged volt.

Fennakadt a pénzügyőrök ellenőrzésén az a szerb autó is, amelynek a tetőkárpitjában összesen 138 doboz LM és Marlboro márkájú adózatlan cigaretta lapult. A NAV munkatársai a több mint kétmillió millió forint értékű cigarettaszállítmányt és dohányt lefoglalták és mindhárom ügyet költségvetési csalás gyanújával átadták a pénzügyi nyomozóknak.