Kiemelt hírek Makó Színes

Rózsával áldották meg a kenyeret a SZIGNUM bálján

Tizenegyedik alkalommal tartották meg az iskola jótékonysági bálját, amelyen Farkas Éva Erzsébet ismét Rózsa-díjjal köszönte meg a szerzetesnővérek munkáját. A bál bevételét a szegényebb sorsú tanulók segítésére használják fel.

Nagy Szabolcs – Makó

Több mint tíz éve tartja a Szent István Egyházi Általános Iskola a hagyományos Szent Erzsébet Bálját, amelyet jótékonykodással kötnek össze. Az intézmény igazgatójától megtudtuk, a bevételt a szegényebb tanulók iskolai életének jobbá tételére fordítják. Többek között étkeztetést, ruhákat, de versenyek nevezési díjait és útiköltségét is fedezik belőle.

– Az iskola szellemiségéhez, mint egyházi iskola, az Erzsébet bál nagyon illik, a jótékonykodás pedig annak a karitatív hajlamnak a felélesztése, ami bennünk van. Elsősorban az iskola munkatársait, a diákjaink szüleit, és azok ismerőseit várjuk minden évben – mondta el Horváth János.

A jótékonysági bálon részt vett Farkas Éva Erzsébet is, aki mint az intézmény igazgatójától megtudtuk őszinte támogatója az iskolának, így nem csak polgármesterként, hanem jó ismerősként is érkezett a rendezvényre. Makó polgármestere azonban először is a Rózsa-díjat adta át, amelyet a város 2015-ben alapított.

– A Szent Erzsébet nevéhez fűződő eredeti Rózsa-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította, minden évben egy olyan személynek adományozzák, aki az irgalmasságra, a szolgáló szeretetre személyes példájukkal utalnak egy-egy közösség életében. Az iskolanővérek is hasonló szolgálatot végeznek városunkban, nem csak fenntartóként, hanem a közösségi életben is, ezért adományozzuk minden évben mi is hasonlót, megköszönve az iskola fenntartóinak munkáját – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet.

A jótékonysági bálon egy órás zenés, táncos műsorral és verssel szórakoztatták a vendégeket, de nem maradhatott el az Erzsébet kenyér szentelés sem. A bálozókat vacsora is várta, a jó hangulatról pedig Csikota József és zenekara gondoskodott.

navigate_before
navigate_next