Hírek Kiemelt hírek Makó

Ötfogásos lakomát tartottak a Nyugi bárban

Márton nap alkalmából libalakomával várta vendégeit a Hagymatikum Nyugi bárja. Az ötfogásos vacsorát borkóstolóval koronázták meg.

Kiss Dániel – Makó

Zsályás-mézes libacomb almás vöröskáposzta és burgonyahabbal, libaesszencia libahússal töltött raviolival – az ember már csak az olvasásától is megéhezik, pedig ez csak két fogás a menüsorból. Az exkluzív vacsora főszakácsa, Varga Róbert elárulta, hogy a borokhoz igazították a fogásokat, és az ízek harmóniájára törekedtek. Ráadásul a kreativitás is helyet kapott az összeállítás során, hiszen egyéni formákkal és megoldásokkal készültek az ételek, amelyet a főszakács és a konyhai csapat együtt talált ki.

Mind a fogások, mind a borok a Márton napi hagyományok fényében lett kiválasztva. Ez az időszak az új borok ideje, hiszen ekkor kóstolják meg először őket, így tehát idei, illetve tavalyi évjáratú magyar borok lettek felszolgálva. Hegyes István, a borkóstoló házigazdája azt is elmondta, interaktív programmal készült a vendégeknek: az est folyamán egy tesztet tölthetnek ki a kóstolt italok kapcsán, a nyeremény pedig természetesen egy üveg bor volt.

A lakomán a jelenlévők további érdekességeket tudhattak meg a borokról, illetve az egész estét nyitó aperitif pezsgőről. Az ételek és italok mellett pedig a jókedvé volt a főszerep, hiszen a bemutató ­– a különleges boroknak is köszönhetően – hamar beszélgetéssé alakult. Ez volt eddig a második ilyen esemény a Nyugi bárban, de biztosan nem az utolsó: rengeteg tervük van a következő időszakokra: télen pálinkakóstolót terveznek, de egészen nyárig vannak ötleteik.