Munkakörökkel ismerkedtek a gyerekek a fürdőben. Nem csak azt mondták el nekik egy-egy alkalmazottnak mi a feladata, hanem azt is, ha makói iskolában meg lehet szerezni az adott képzettséget.

Nagy Szabolcs – Makó

– A családommal már többször jártam a Hagymatikumban, nagyon tetszik. Bár engem inkább a rendőr szakma érdekel, de ezt a látogatást is nagyon vártam – mondja a 11 éves Kiss Korina Mária.

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola 5. osztályos tanulója 32 társával ment el a Hagymatikumba, ám most nem fürdeni, az itteni szakmákkal ismerkedtek meg egy pályaorientációs nap keretében.

A körbevezetés során olyan munkakörökről beszéltek nekik, amelyekkel látogatóként nem nagyon találkozhatnak. Megtudták például azt is, hogy mit csinál a gazdasági vezető, vagy éppen a gyógymasszőr.

– A 7. és 8. osztályos diákjaink a szegedi Pályaválasztási Napokon vannak a továbbtanulási lehetőségekkel ismerkedni, a kisebbeket pedig azért hoztuk el a fürdőbe, hogy lássák az itteni munkaköröket. Mivel a gyerekek életében az egyik legnagyobb dolog a 8. osztály utáni iskolaválasztás, úgy gondoljuk, hogy már ebben az osztályokban is kell foglalkozni vele – tudtuk meg Geráné Nagy Katalintól.

A diákoknak a körbevezetésen elhangzó információk alapján csoportokban dolgozva egy tesztet is ki kellett tölteniük, amelyet aztán az iskolában fognak kiértékelni, akiknek a legjobban sikerül egy kis jutalmat is kapnak majd tette hozzá a tanárnő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest