Kiemelt hírek Színes

Az ünnepekre készültek a ruzsai otthonban

Mikulásra és az adventi időszakra készítettek kisebb-nagyobb tárgyakat a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthonának lakói és a ruzsai gondozási központ idősei. Koszorúk, karácsonyfadíszek és hóember is készült a délután során.

Gajáta Fanni – Ruzsa

Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthonában is az ünnepekről szól a december: a Mikulásra és a karácsonyra is időben felkészülnek a gondozók és a lakók. Ez alkalomból szerveztek adventi kézműves délután az intézményben, ahová a ruzsai gondozási központ időseit is meghívták. Karácsonyi dekorációkat, adventi koszorúkat és óriás hóembert is készítettek a délután folyamán – utóbbihoz műanyag poharakat és tűzőgépet használtak.

Mencser Nóra részlegvezetőtől elmondta, a karácsony mellett Mikulás napja is fontos esemény a lakók számára. Idén az otthon „Mikulás Garden Partit” szervez, ahol forralt bort kínálnak a lakóknak, illetve ajándékcsomagot is ajándékoznak az időseknek.

– A karácsonyfát a lakókkal közösen szoktuk feldíszíteni. Most délután díszeket is készítünk, mivel a régiek már elkoptak, ezért szeretnénk újra színessé tenni a fát – fogalmazott a részlegvezető. – A település advent vasárnapjain kirakodó vásárt szervez, amelyre általában kivisszük a lakókat. A karácsonyi műsorunkra minden évben a helyi általános iskolások készülnek és idén is így lesz. December 24-én pedig ebéddel lepjük meg az itt élőket.

Galéria:

navigate_before
navigate_next