Hírek Kiemelt hírek Makó

Új táblákkal találkozhatnak a Makón közlekedők

Látott már ilyen táblát? Nos ez is része a makói belvárosi közlekedése felülvizsgálati eredményének, melyet Közlekedésbiztonsági díjjal ismertek el – derült ki Hadik György képviselő és Szűcs János műszaki igazgató mai sajtótájékoztatóján. Makó közlekedésbiztonsági díjat kapott.

Korom András – Makó

A fenti képen látható táblát a Szegedi és az Árpád utcák kereszteződésében ma kora délután állították fel, s az jelezi, hogy a kerékpárosok számára merre visz bicikliút. Az Árpád utcán egyébként az utóbbi nyomvonalát is megváltoztatták, így már nem kell átkerekezni az egyik oldalról a másikra.

Közlekedésbiztonsági díjat kapott Makó a járásszékhely városok kategóriájában – jelentette be Hadik György az Árpád és a Szegedi utcák kereszteződésében tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy az elbírálásnál kiemelték, hogy az önkormányzat nagyon jól kommunikált a makóiakkal a belváros közlekedésének biztonságosabbá tétele érdekében. Az átszervezés célja, a közlekedés egyszerűvé, egyértelművé, egységessé, ésszerűvé és korszerűvé való tétele, ennek köszönhetően például eltűntek a 5, vagy 20 kilométeres sebességkorlátozó táblák, s helyükbe mindenütt 30-as került. A települési képviselő volt az, aki tavaly a testületi ülésen kezdeményezte a városi közlekedés felülvizsgálatát.

Hallgassa meg, hogy a változtatás szükségességét mivel indokolta a képviselő:

Hadik György elmondta, 7,6 milliót költ a város az új jelzőtáblákra, útburkolati jelek festésekre, s továbbra is várják a makóiak a közlekedéssel kapcsolatos észrevételeket.

Szűcs János, a Városgazdálkodási Nkft. műszaki igazgatója elmondta, 465 közlekedési táblát szereznek be, eddig 256-ot kaptak meg, s ezeket már ki is helyezték. A makóiak olyan táblával is találkozhatnak a belváros több utcájában, melyet eddig vidéki nagyvárosokban vagy a mostanában vizsgázók a KRESZ-tankönyvekben láthattak.

Hallgassa meg hol találkozhat az új táblákkal, s azok mire is jók:

 

One Response

  1. Érezhetően sokat javult a közlekedési helyzet, a szabályozás és a tájékoztatás. Csak így tovább! Köszönet a város vezetésének és a közreműködőknek!

Comments are closed.