Belföld Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Minden nyugdíjasnak küldik a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt

Még karácsony előtt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők a kormánytól. Az utalványokat a postások viszik ki.

MH-MTI

November 24-én megkezdődik az Erzsébet-utalványok postázása – jelentette be Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere. Az utalványt várhatóan még a karácsonyi ünnepek előtt kézhez kapja minden belföldi nyugdíjas – tette hozzá.

A miniszterelnök javaslatára a kormány döntött arról, hogy idén is biztosítja nyugdíjasoknak a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt. Ezzel a gesztussal is szeretnék kifejezni, hogy megbecsülik az időseket és szeretnének ilyen módon is hozzájárulni az ünnepi készülődéshez, vásárláshoz. Az utalványt mindazoknak biztosítják, akik 2017 novemberében vagy decemberében öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat vagy más nyugdíjszerű ellátást, például szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági ellátást, rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, fogyatékossági támogatást kaptak.