Blog

Karácsonykor is rosszak az anyák

2016. augusztusa után itt a Rossz Anyák című film második része, a Rossz Anyák Karácsonya. Ismét bepillantást nyerhetünk a fáradt, kikapcsolódni és bulizni vágyó anyák kalandjaikba, akiknek most saját anyukkal is meg kell küzdeniük.

Mila Kunis, Kathryn Hahn és Kristen Bell főszereplésével jelent meg a Rossz Anyák című amerikai film második része november elején. Amy, Carla és Kiki, a három túlhajszolt anyuka ismételten szembe megy az árral, céljuk, hogy számukra is újra élvezetes legyen a karácsony, ne csak robot módjára dolgozzanak. A bökkenő csak annyi, hogy megjelennek saját szüleik, akik rájuk parancsolnak, hogy ez nem így működik.

Az első részben hétköznapi szituációkkal találhatta magát szemben a néző, az alaptörténet ennél a filmnél sem volt bonyolult, az enyhén elkényeztetett gyermekek anyjai ráébredtek arra, hogy ez így nem mehet tovább, évek óta először saját magukra is időt próbálnak szánni. A történet középpontjában álló Amy két másik anyával együtt hasonlóan gondolkodnak, elegük van abból, hogy megfeleljenek saját maguknak, a gyerekeiknek, a férjüknek, a főnöküknek, a kollégáiknak, a rokonaiknak, a barátaiknak, a gyerekeik tanárainak, edzőinek, a többi szülőnek, különösen a szülői munkaközösség vezetőinek. A film számos, való életnek megfelelő szituációt mutat fel, kissé ugyan eltúlozva utalva a valós, merev hétköznapokra.

Könnyű szórakozásnak ígérkezik Jon Lucas és Scott Moore (a Másnaposok írói) új filmje, bár néhány héttel megjelenése után az IMDb oldalán a maximum 10-ből csupán 5,7-es értékelést kapott (három ezer néző véleménye alapján).

A Makói Moziban az alábbi időpontokban tekintheti meg:

11.15. Szerda – 20:30 2D