Kiemelt hírek Színes

150 ezerből újultak meg a Búza utcai bölcsőde játékai

A MA-TÉR Ifjúsági Egyesület közbenjárásával, illetve a DUOCOR Ipari Bt. és a Váll-Ker Kft. felajánlásának köszönhetően 150 ezer forintból újulhattak meg a Búza utcai bölcsőde udvari fa játékai.

Gajáta Fanni – Makó

A MA-TÉR Ifjúsági Egyesület kereste fel a DUOCOR Ipari Bt. és a Váll-Ker Kft. azzal a céllal, hogy a Búza utcai bölcsőde udvari fa játékainak megújulását támogassák. Nagy Dániel, az egyesület elnöke elmondta, a MA-TÉR folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amellyel a helyi és térségi fiatalok közvetett vagy közvetlen módon segíteni tudják a város fejlődését.

– Mind a két cég mintegy 65 ezer forinttal járult hozzá a kezdeményezéshez, a MA-TÉR Ifjúsági Egyesület további 20 ezer forintot biztosított a játékok felújítására. Emellett pedig a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vállalta, hogy lefesti ezeket a játékokat, illetve a csiszolási munkákat is elvégzi – fogalmazott Nagy Dániel elnök.

Gábor Zoltán, a DUOCOR Ipari Bt. ügyvezetője elmondta, természetes volt, hogy élnek a felkéréssel, ugyanis a cég több dolgozójának is gyermeke ebbe a bölcsődébe járnak, illetve a DUOCOR iskolai- és gyermekbútorok gyártásával is foglalkozik, így ez a közel áll a céghez.

Tóthné Balázs Andreától, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjétől megtudtuk, az ENI-hez tartozó bölcsődébe 54 gyerekkel foglalkoznak.

– A Búza utcai intézmény Makovecz Imre tervei alapján készült, így rengeteg fa elemből áll az épület és a kinti játékok 98 százaléka is fa, amelyek folyamatos karbantartást igényelnek. A MA-TÉR ez ügyből kereste fel a két céget, akik partnerek voltak ebben – tette hozzá a vezető.