Kiemelt hírek Színes

Népszerűnek bizonyult a JAG nyílt napja

A helyi és térségi végzős általános iskolások is részt vettek a József Attila Gimnázium mai nyílt napján. Az intézmény legnépszerűbb tagozata az angol, s ez ma sem volt másképpen: Charles Richard Marshall óráján rengetegen vettek részt.

Gajáta Fanni – Makó

Több helyi és térségi 8. osztályos tanuló vett részt a József Attila Gimnázium nyílt napján. Kedden az iskola népszerű tantárgyaiba – mint például az angolba, a matematikába, a biológiába és az informatikába – nyertek betekintést. Sokan a szüleikkel érkeztek, akiknek nosztalgikus érzésük volt a gimivel kapcsolatban.

– Nagyon jó JAG-osnak lenni – árulta el a 17 éves Szatmári Nikolett, aki 5. osztályos kora óta a makói gimnáziumba jár. Niki  informatika fakultáción tanul, ugyanis a jövőben ezzel szeretne foglalkozni. – Azért választottam a gimnáziumot, mivel a nővérem is idejárt és azt mondta, nagyon jó, illetve az egyetemre is felkészít. Az osztálytársaimmal jó közösséget alkotunk és a tanáraink is remekül felkészítenek minket.

Bár a földeáki Horváth Eszter harmadik helyen jelölte meg a gimnáziumot, mégis úgy döntött, részt vesz a nyílt napon.

– Nagyon tetszik a gimi is, a biológia óra szuper volt és a tanárnő is kedves volt. A történelem órának elég jó volt a hangulata. Én reál beállítottságú vagyok, kedvenceim a biológia és a kémia. Kórboncnok vagy vegyész szeretnék lenni – tudtuk meg Esztertől.

Martinuszné Korom Gabriella, a gimnázium megbízott igazgatója elmondta, az iskola évek óta háromosztálynyi gyereket tud beiskolázni, így reménykednek, hogy a jövő tanévben is így lesz. A jelentkezők körében a legnépszerűbb fakultációk az angol, a biológia és matematika, de a reál tantárgyak iránt is nagy az érdeklődés.