Kiemelt hírek Makó

Ránéztünk a makói nagyberuházásokra

Már az emelet készül a könyvtáron, még mindig a palát cserélik a Hagymaházon és jól haladnak a Pulitzer sétányon a műfüves pálya építésével.

Korom András – Makó

Egyszerre több nagyberuházás is zajlik jelenleg is a makói belvárosban, Az egyik alaposan felforgatva a közlekedési rendet a Deák Ferenc utcán. Megnéztük, hogy is állnak ezek.

Nem, ne is keressék a fotók közt sem, még egy kapavágást sem végeztek a Hagymatikum 8,8 milliárdos bővítése érdekében a fürdő területén, leszámítva, hogy már korábban lebontották a telke Szegedi utcai ABC felőli sarkán álló, bizományinak és konditeremnek is helyt adó épületet.

Elég jól elhaladtak a munkával, s már az emeletét építik a Makovecz Imre által megálmodott új könyvtárnak és tudásközpontnak. A 2,6 milliárdos könyvtár építése májusban kezdődött, s ennek hatását érzik meg a legtöbben, hiszen az ezzel párhuzamosan zajló térrendezés miatt lövészárkok szabdalják szét és össze a Deák Ferenc utcát és a Pulitzer sétányt, alaposan megnehezítve a közlekedést.

navigate_before
navigate_next

Az utóbbi helyszínen épült a belváros első műfüves pályája. A 17 milliós költségből 5,5-öt Makó állt, a többi TAO-s forrás. A megrendelő egyébként a Magyar Labdarúgó Szövetség, nem a város. Ez várhatóan heteken belül elkészült világítással, védőhálóval, térkövezéssel, kézilabda kapukkal.

És jelenleg is zajlik a Hagymaház 130 milliós, de állami támogatásból való felújítása, mely befejezése a tetőfedő pala kiszállításának késlekedése miatt csúszott szeptember végéről október végére. Tegnap a kávézó tetején már helye volt az új palának, miközben a szabadtéri színpad felől még akkor szedték le a régi.