Kék hírek Térség

Gázszerelőnek adta ki magát, így verte át a nyugdíjas bácsit

Vádemelést javasol a rendőrség azzal a nővel és férfival szemben, akik 20 ezer forintit csaltak ki egy idős, helybeli férfitől, azzal a mesével, hogy rossz a gázórája. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A feltételezett elkövetők július 13-án valamivel este 7 előtt csengettek be a szentesi sértett házába, ahol a férfi gázszerelőnek adta ki magát. Azt mondta, hogy szabálytalanul működik az idős ember gázórája, de ha kifizeti, ő megjavítja. Ebbe a sértett beleegyezett és 20 ezer forint előleget adott át a gyanúsítottnak, amit a járműben várakozó társával elosztottak és távoztak a helyszínről.

A csongrádi nyomozók a feltételezett elkövetőket azonosították és a rendőrkapitányságra előállították. A szentesi férfit és nőt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a bűncselekmény elkövetését részben elismerték. Ellenük csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbította.