Hírek Kiemelt hírek Makó

Saját koreográfiával versenyeztek a VargaBalett táncosai

17 produkciót vittek színpadra a fiatal balett-táncosok a Hagymaházban. A klasszikus elemek mellett a modern stílusjegyek is helyet kaptak az előadásokban.

Kiss Dániel – Makó

A VargaBalett Táncműhely növendékei szólóban, duóban és csapatban is bemutathatták tehetségüket és kreativitásukat. A IV. Növendék Koreográfus Versenyen a közönségszavazás mellett egy négytagú szakmai zsűri értékelte a produkciókat. – A háziversenyünk célja, hogy a szakmai zsűri által egy picit próbáljuk igényességre nevelni a gyerekeket – emelte ki Varga József, a táncműhely alapítója és a zsűri elnöke. A döntéshozói székben helyet foglalt még a Szegedi Nemzeti Színház két táncművésze: László Lívia és Szalai Alexa Rita, aki a táncműhely oktatója is egyben, továbbá Kovács Tibor, a Kálvin Téri Református Általános Iskola igazgatóhelyettese. A szempontok között szerepelt a színpadi kivitelezés, a művészi előadás, a tánctechnikai tudás, a formanyelvválasztás és az összhang.

navigate_before
navigate_next

A verseny fődíja, hogy az első három helyezettet benevezik az Országos Balett és Moderntánc Verseny és Fesztiválon a koreográfus versenybe. Varga József hozzátette, hogy ők eddig kétszer vettek részt, és növendékeik nagy sikerrel versenyeztek, rengeteg díjat hoztak el alkotásaikkal a kétnapos fesztiválon.

A versenyt workshop követte, amelyet Nemes Roland, a Szegedi Nemzeti Színház táncművésze tartott. Amíg a zsűri visszavonult, addig a tréningen a gyerekek színpadi táncot és musical táncot gyakorolhattak, de belekóstolhattak a hiphop-ba is.