Hírek Makó

A nap kérdése: túl korán kezdődik a karácsony?

A boltok kirakatába már kikerült a karácsonyi dekoráció, de vajon a vásárlók készen állnak az ünnepi bevásárlásra? A makóiak válaszolnak.

Kiss Dániel – Makó       

– Nyugdíj előtt nem nagyon örülök – kezdte válaszát Ruzsnya Imréné. Elmondta, hogy négy unokája van és az ajándékválasztás nem egyszerű. Szerinte nem baj, hogy ilyen hamar kezdődik a vásárlási időszak, egyébként is: mivel már az unokái idősebbek, így pénzt ad nekik ajándék helyett. – A borítékba beleteszek valamennyi összeget; itt van, osszátok el, ahogy gondoljátok. Ez a legjobb megoldás – tette hozzá.

Fotó: Tanács Dóra Gréta

A korai kirakodásnak viszont van jó oldala is: több pénzből gazdálkodhatunk. – Tulajdonképpen korainak látszik, de így két fizetésből meglehet oldani az ajándékokat. Ha csak a decemberi volna rá, akkor lehet nem férne bele mindenkinek – világított rá egy válaszoló.

Vannak viszont, akik komolyan veszik a készülődést, így örülnek neki.  – Az az igazság, hogy én imádom a karácsonyt. Október egy kicsit korai, régen csak december közepén volt, azt már későinek találom. Nekem elég lenne december elsejétől, vagy november legvégétől, de nem bánom. Én már december elsején készülődöm. – mondta el Kocsis Jutka.