Kiemelt hírek Színes

Álmok válnak valóra a MATÉ-val

Sokak régi álma vált valóra, amikor az év elején megalakult a Makói Teátrum, ahová amatőr színjátszókat vártak. A csapat már két előadáson túl van, de gőzerővel készülnek egy karácsonyi darabra, illetve a következő évadra is.

Gajáta Fanni – Makó

Közönségtalálkozót szervezett a Makói Teátrum. A 16 tagú társulatban nincsenek korhatárok, ugyanis minden korosztály remekül játszik egymással, közösen. Az amatőr színészek örömmel dobják bele magukat egy- egy próbára is.

A könyvtárban megrendezett találkozón az elmúlt hónapok munkáiról és a következő időszakról is beszéltek a társulat tagjai és művészeti vezetőjük, Varga Norbert.

A 27 éves Ádók Péternek nem ismeretlen a színészet és a színpad, ugyanis iskolai tanulmányai során már tagja volt egy diák színtársulatnak, illetve néptáncol is. Januárban a kihívás miatt jelentkezett a makóiakhoz.

– Norbi megengedte, hogy beleszóljunk a munkába, ugyanis mindenkinek elmondta, hogy hogyan alakítsa ki a szerepét. Természetesen segített nekünk, de nem jelentette ki, hogy miként csináljuk. Korábban már volt alkalmam Rejtő-darabban játszatni, de az egy teljesen más hangvételű előadás volt – mesélte Peti.

Szabó Imréné is részt vett a közönségtalálkozón. Mint elárulta, a harmadik unokája nagy álma a színészet, ezért is csatlakozott a makóiakhoz.

– Én is örömmel vettem, hogy van ilyen lehetőség Makón. Amikor eljön hozzám, nagyon sok mindent elmesél, így én is tájékozott vagyok. Már két előadását is láttam, illetve az Arany János városi balladamondó versenyre is elkísértem – mondta az idős asszony.

navigate_before
navigate_next