Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Potencianövelővel, alkohollal és cigarettával érkeztek a határra

68 liter alkoholt, 70 doboz gyógyszert és 100 doboz cigarettát találtak két autóban Röszkén a pénzügyőrök. A gyógyszert, valamint a jövedéki termékeket lefoglalták és eljárást indítottak. Fotó: NAV

MH-kék hírek

A NAV munkatársai egy német utánfutóval érkezett, lengyel rendszámú Peugeot Boxert ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető szerb férfi és szintén szerb utasa úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok tételes vizsgálata mellett döntöttek. A szigorított ellenőrzés meghozta az eredményt, hiszen a számos táskából, csomagból összesen 30 liter szeszesital, 100 doboz – Marlboro, Camel, L&M márkájú – magyar adójegy nélküli cigaretta, valamint 70 doboz Kamagra Oral Jelly 100 mg feliratú gyógyszer került elő. Az autó sofőrje az előkerült termékeket magáénak vallotta, azonban azok adózott voltát nem tudta igazolni.

Szintén Röszkén akadt fenn a vizsgálaton az a svájci férfi, aki egy Mercedesben, különböző zöldségekkel álcázva, összesen 38 liter alkoholt próbált meg bejelentés nélkül áthozni a határon. A pénzügyőrök, vizes palackokba töltve, a személyautó pótkerék tartó rekeszéből és a csomagtartó oldalkárpitja mögül pakolták ki a zárjegy nélküli, illegális alkoholterméket.

A több százezer forint értékű, elrejtett adózatlan dohány-, és alkoholterméket a NAV munkatársai lefoglalták. A járművet vezető két férfi ellen vámigazgatási eljárás indult, míg a Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerszállítmány tekintetében, egészségügyi termék hamisítása miatt a rendőrség is eljárást folytat.