Hírek Kiemelt hírek Makó

Kerékbilincset javasolt a volt makói képviselő – szavazóval

Siket István volt települési képviselő a péntek esti, az Almási iskolában tartott lakossági fórumon vetette fel, hogy Makón is kerékbilincset kellene a tilosban álló autókra szerelni.

Korom András – Makó

Siket István elmondta, hogy a tilosban parkolókat csak akkor tudják megbüntetni a rendőrök, ha tetten érik a sofőrt. Az ügyvéd közölte, ha a rendszám alapján beidézik az autótulajdonost a rendőrségre, s az azt mondja, hogy nem ő vezette a kocsit, akkor megússza a büntetést. Az esetek 90 százalékában pedig ez történik.

Ő saját maga járt úgy, hogy nem tudott beállni a kocsijával a garázsába, egy tilosban álló autó miatt.

A fórumon résztevő Lázár János azonban nem tartotta jó ötletnek a kerékbilincs bevezetését, mondván 8-9 ezer autó van Makón, mindhez nem lehet kerékbilincset vásárolni. Elmondta, hogy a 17 ezer autóval rendelkező Vásárhelyen kerékbilincs helyett fizikai eszközökkel, a leggyakrabban sövénnyel akadályozzák az autósok szabálytalan parkolását. Ezt javasolja Makón is.

Egyébként Makón korábban a Deák Ferenc utcán fizetni is kellett a parkolásért, de ezt már hosszú évekkel ezelőtt megszüntették, miután az már a bevezetésekor közfelháborodást okozott.

[totalpoll id=”119415″]

One Response

  1. Tisztelt Siket Úr!
    “Ő saját maga járt úgy, hogy nem tudott beállni a kocsijával a garázsába, egy tilosban álló autó miatt.”
    Azzal, hogy lebilincselik a garázsa előtt megálló autót, Ön nem fog könnyebben és hamarabb beállni a garázsába. (Talán még az is előfordulhat, hogy “öngólt lő”!)

Comments are closed.