Belföld Hírek Videó

Csináljuk meg, hogy végre egyszer Magyarország nevessen a végén!

Jobb ma egy európai parlamenti hiszti, mint holnap egy betelepítése kvóta, jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány – jelentette ki Lázár János, a Fidesz mai tisztújító kongresszusán, mely egyetlen elnökjelöltje Orbán Viktor. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MH összefoglaló
– Az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani a kerítést a déli határon – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. – Rá lehetne bízni az ország és Európa védelmét arra, aki semmit nem mer? – kérdezte, majd azzal folytatta, hogy a Fidesz a saját kormányzati teljesítménye alapján érdemes egy újabb választási győzelemre.

A tárcavezető szerint pártja nem jobb híján, hanem a jobb jogán kész folytatni a kormányzást. Megjegyezte: rehabilitálták a súlyosan terhelt “elmúlt nyolc év” kifejezést, ami már nem az elvesztegetett időt jelenti, hanem két ciklusnyi munkát, előrelépést.
Lázár János a választás tétjeként hivatkozott arra, hogy olyan erőre bízzák-e az ország sorsát, amely a magyar szuverenitást megőrzi, vagy olyanra, amely “sztahanovista módon” egyre többet ajánl fel Brüsszelnek; amely megvédi a hétköznapok biztonságát vagy védtelenül hagyja az országhatárokat; amely hatástalanítja a “devizahiteles bombát” és megzabolázza a rezsiköltségeket vagy megmagyarázza, mit miért nem lehet.

Az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani a kerítést a déli határon. Fotó: fidesz.hu

A nemzeti érdekek érvényesítését hangsúlyozta és úgy értékelt: nincs okuk visszavonulót fújni. – Jobb ma egy Verhofstadt-hiszti, mint holnap egy kényszer-betelepítési kvóta, jobb ma egy kritikus New York Times-cikk, mint holnap egy újabb IMF-hitel, és ami a legfontosabb: jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány – mondta. A tárcavezető a választópolgároktól kapott felhatalmazás mellett a politikai családtól kapott támogatást tartja fontosnak a jó kormányzati munkához. A Csíki sörért és az uniós milliárdokért folytatott küzdelem mellett szimbolikusnak nevezte a műszaki határzárért folytatott harcot. Megjegyezte: az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani. Rá lehetne bízni az ország és Európa védelmét arra, aki semmit nem mer? – vetette fel. Cselekvőképes pártnak nevezte a Fideszt, jelezve: Orbán Viktor az elsők között mondta ki, amit a többség nem mert.
Azt mondta reális esélyt lát arra, hogy a Fidesz ismét lehetőséget kapjon a kormányzásra és egy harmadik ciklussal – mint mondta – új fejezetet írjon a nemzet történelmébe. – Csináljuk meg, hogy végre egyszer Magyarország nevethessen a végén! – fogalmazott.

Bajtársainkkal

Bajtársainkkal // With our companions-in-arms

Közzétette: Orbán Viktor – 2017. november 12.

Orbán Viktor a párt egyetlen elnökjelöltje.

A tisztújító kongresszuson Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár, aki az ellenzéket egy tál skorpiónak, a Fideszt pedig értékelvű, kipróbált bajtársi szövetségnek nevezte. Kövér László, a Fidesz országos választmányi elnöke sorsdöntőnek nevezte a 2018-as választást, szerinte annak tétje az, hogy “megvédjük-e, ami a miénk, amiért megküzdöttünk”. Gulyás Gergely, a párt alelnöke szerint a Fidesz kormányzása idején azok is otthon érzik magukat az országban, akik nem rá szavaztak. Ugyanakkor kötelességnek nevezte, hogy olyan magyar hazát teremtsenek, amely minden magyart hazavár. Szerinte a migrációs válság megmutatta, hogy Magyarország ma Európa lelkiismerete.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

– Minden Brüsszellel szembeni kritika ellenére, az uniós tagságot legnagyobb mértékben éppen a magyarok támogatják – hívta fel a figyelmet, toleranciára kérve Nyugat-Európát a közép-európai állásponttal szemben.

Orbán Viktort egyhangúlag, 1358 szavazattal választották újra pártelnöknek. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára – aki az európai számvevőszéki taggá választott Pelczné Gáll Ildikót váltja az alelnöki poszton – 1297 szavazatot kapott a küldöttektől.

A már eddig is alelnök Gulyás Gergely országgyűlési frakcióvezetőt 1310, Kubatov Gábor pártigazgatót 1298, Németh Szilárdot, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét pedig 1281 szavazattal választották újra – ismertette a számokat a szavazatszámláló bizottság részéről Kontrát Károly.