Kiemelt hírek Makó Színes

Kétszázan ünnepelték a 20 éves makói ENI-t

Ma ünnepelték a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény 20. születésnapját és a Szociális Munka Napját.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Péntek délután a makói Egyesített Népjóléti Intézet közel 200 régi és jelenlegi munkatársa, segítője vett részt az ENI fennállásának 20. évfordulója és a Szociális Munkások Napja tiszteletére, az Erdei János Városi Sportcsarnokban rendezett ünnepségen.

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében: – Azoknak a szakembereknek mondunk ma köszönetet, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek és mély alázattal végzik munkájukat az elesettekért, a kirekesztettekért, a segítségre szorulókért…. Több ezerre tehető azon személyek és családjaik száma, akik az Önök szolgálatainak köszönhetik a túlélést, a fejlődés lehetőségét, az emberélet utolsó éveinek méltóságát. Ehhez nagy alázatra és komoly lelkierőre van szükség. Szavakkal nem fejezhető ki ez a szolgálat hangsúlyozta.

navigate_before
navigate_next

Ezután 20-20 ezer forintos juttatással kedveskedett az önkormányzat az ENI valamennyi dolgozójának, melyet személyesen adott át Farkas Éva Erzsébet. Várhegyi Mihályné szociális gondozó és Farkas Erika, a hajléktalan szálló szakmai vezetője munkáját külön is díjazta a polgármester.

Várhegyi Mihályné azt mondta, nagyon jól esett neki az elismerés, amit az ünnepségen kapott. Azt mondta, nagyon sok mindenen keresztül ment az ENI és ő is, de szeret itt dolgozni. Hozzátette: szeret másokról gondoskodni. Elárulta, hogy eredetileg a kereskedelmi iskolát végezte el, majd 1988-ban 8 hónapig munkanélküli volt, majd a munkaügyi központ közvetítette ki az ENI-be, ahol a munka annyira megtetszett neki, hogy azóta is itt van.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter üzenetét Tóthné Balázs Andrea intézményvezető olvasta fel. A térség országgyűlési képviselője azt írta: “ Az igazi szolidaritás és a valódi felebaráti szeretet nem csak a kivételes cselekedetekben mutatkozik meg, csöndesen és alázatosan működik a hétköznapokban is. Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozni nem hétköznapi munka. Szolgálat ez, a szó legnemesebb értelmében. Fizikai és lelki megterhelés alatt állnak ezek az emberek a nap minden percében, az év minden napján. Ezt a szolgálatot nem lehet eléggé megköszönni.”

Hallgassa meg mit mondott Tóthné Balázs Andrea az ENI-ről és az ünnepségről:

A rendezvény további részében Felméri Péter humorista szórakoztatta a közönséget, majd vacsorával kínálták a résztvevőket.